Fria Teatern » Om Fria Teatern » Historia » The Danny Crowe show

‹‹ 2002 ››

 

The Danny Crowe show

En sjuk, desperat, komisk, tragisk thriller om vår tids mediafixering. Big Brother, Baren, Dr Phil, Förlåt mig och Robinson har alla ett gemensamt, de kan bli din egen arena.

Hur långt är du beredd att gå? Vad vill du offra för att få vara med i mediabruset, bli sedd, bli någon? Testa gränsen på Fria Teatern i höst.

I The Danny Crowe show kan man se hur handfast man kan gå tillväga, manipulera, konspirera och gå över lik för att nå sina mål. Två ungdomar skyr inga medel på sin väg till tevesoffans paradis.

Det är komiskt. Det är absurt. Det är desperat.

Kära publik!
Det är roligt att presentera nyskriven dramatik. Att fånga tiden och gestalta det som just håller på att ta form. Teaterns språk är oöverträffat Dokusåpor och talk-shows tar till allt grövre metoder för att fånga sin verklighet men blir pinsamt föråldrade efter bara en säsong, medan de 2500-åriga gamla grekerna ställer sig upp om stålfjäder om och om igen, inte minst i dag.
Dåtid – nutid!
Sanning – spekulation!
Huruvida David Farr kommer att bli en klassiker återstår att se. Frågan känns inte särskilt relevant att ställa. The Danny Crowe Show skrevs 2001 och det är första gången David Farr spelas i Stockholm. Vi önskar vår publik mycket nöje och lite fasa!

Av David Farr
Regi Buffalo Bromberg/Roland Hedlund

Medverkande Cecilia Walles, Håkan Jonson, Birgitta Sundberg, Stina Sundberg, Henrik Ståhl &
Dan Johansson/Göran Thorell

Scenografi Bengt Fröderberg
Kostym Kajsa Mellgren
Mask Anna Olofson
Ljus Markus Granqvist
Foto Lars Holmquist
Affisch Bengt Fröderberg

The Danny Crowe show
 

"...en rapp, rolig och grotesk pjäs om vådan av den mediala tidsåldern vi genomlever, där tv och tidningar skapar fiktioner och 15-minuters hjältar. En era där det inte spelar någon roll om man uppmärksammas för sångröst, silikonbröst, drogmissbruk eller brott - bara man blir känd." SvD

"Är man det minsta "hooked" på dokusåpor - eller har åsikter om dom - så ska man ta sig dit. Den är som en thriller på teatern och fångar verkligen det absurda..." nummer.se

 
The Danny Crowe show
  The Danny Crowe show The Danny Crowe show

Cecilia Andersson

 

Håkan Jonson

 

Stina Sundberg & Henrik Ståhl

The Danny Crowe show
The Danny Crowe show

Henrik Ståhl & Håkan Jonson

Stina Sundberg, Göran Thorell & Birgitta Sundberg

Foto Lars Holmqvist

 

Postadress Högdalsplan 10, 124 54 Bandhagen Biljetter 08-99 22 60 Kontor 08-647 82 37 Fax 08-99 62 72 Epost info(at)friateatern.se
Stora Scen Högdalsplan 10, Högdalen C Leveransadress Önskehemsgatan 15 Lilla Scen Bergsgatan 11, Kungsholmen