Fria Teatern » Om Fria Teatern » Historia » Den där Jenny

‹‹ 2002 ››

 

Den dÄr Jenny

Fria Teatern spelar Den där Jenny för att det är viktigt att peka på det särskilda med tjejer och deras konflikter, som faktiskt skiljer sig en del från killars. Det är inte så ofta väl synliga smockor och hörbara gliringar, som tissel och tassel, tystnad och bortvändande.

Den där Jenny skildrar en period ur två tonåringars liv, hur man kan provoceras till en roll man aldrig bett om, hur utanförskap kan förstärka sidor som inte annars hade utvecklats, goda som dåliga. Det handlar också om vägen tillbaka till förståelse och vidsynthet. Pjäsen ger inga färdiga svar, det får publiken fundera ut.

Den där Jenny tar upp många frågor som är viktiga och aktuella i en tonårings liv. Det är viktigt att eleverna är förberedda på pjäsens tema när de ska se föreställningen samt att de får tillfälle att arbeta och diskutera efteråt.

En bra uppföljning för lärare är t e x att låta eleverna skriva hur det slutar, vad händer sedan. Vi skulle gärna vilja ta del av elevernas reflektioner. Skicka gärna brev med post eller e-post till oss.

Vi har sammanställt några frågor att diskutera utifrån. Hör av er till oss så skickar vi dem. Men det är givetvis upp till var och en att göra vad man tycker passar. Vi tipsar också om några bra böcker och intressanta webbsidor att besöka.

Av Eva Wikander
Regi
Annette Stenson-Fjordefalk

Medverkande
Monica Almqvist-Lovén & Stina Sundberg

Scenografi Stefan Knutsson
Ljus Markus Granqvist
Kostym Annette Stenson & Jolanta Banasiak
Affisch Olle Sundberg
Adminstration Alexandra Olsson
Producent Lotta Eldh-Bergquist

Den där Jenny
 
Den där Jenny
  Den där Jenny Den där Jenny

Monica Almqvist-Lovén & Stina Sundberg

 

Stina Sundberg & Monica Almqvist-Lovén

 

Monica Almqvist-Lovén & Stina Sundberg

Den där Jenny
Den där Jenny

Monica Almqvist-Lovén & Stina Sundberg

 

Monica Almqvist-Lovén & Stina Sundberg

Foto Olle Sundberg

 

Postadress Annette Stenson-Fjordfalk Biljetter 08-99 22 60 Kontor 08-647 82 37 Fax 08-99 62 72 Epost info(at)friateatern.se
Stora Scen Högdalsplan 10, Högdalen C Leveransadress Önskehemsgatan 15 Lilla Scen Bergsgatan 11, Kungsholmen